Кулінарія

Готую ніжні і вершкові котлети. Простий рецепт смачної страви

Рецептів котлет я знаю дуже багато, але цей – мій улюблений. Є деякі хитрощі в приготуванні і інгредієнтах. Зараз я вам все розповім.

  1. Для рецепту беру 500 грам свинячого фаршу. Можете брати будь-по своєму смаку. Також буду використовувати 10% вершки, приблизно 200 мл
  2. Крім вершків і фаршу потрібен ще батон (5-6 шматочків). Відрізаємо скоринку.
  3. Потім відправляємо в глибоку миску і заливаємо вершками. Чекаємо поки хліб стане м’яким.
  4. Потім віджимаємо і зливаємо зайву вологу.
  5. Додаємо пару столових ложок сметани.
  6. Розбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо всю масу.
  7. Потім додаємо фарш і ще раз все ретельно перемішуємо.
  8. Даємо постояти фаршу хвилин 5-10.
  9. Потім висипаємо в плоску тарілку панірувальні сухарі.
  10. Акуратно формуємо котлети (фарш дуже ніжний) і паніруємо в сухарях.
  11. Викладаємо на розігріту сковороду і готуємо приблизно по 7 хвилин з кожного боку.
  12. Доводимо до рум’яної скоринки.
  13. Потім додаємо склянку води і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні ще хвилин 10.
  14. Завдяки гасіння котлети повністю приготуються і напитаются вологою (не будуть сухі).

Виходить дуже смачне блюдо. Рекомендую подавати з картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 500 грам
  • Батон – 5 скибочок
  • Вершки – 200 мл
  • Сметана – 3 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль і спеції за смаком