Кулінарія

Заготовки на зиму з помідорів: 8 рецептів, які роблю з року в рік на протязі багатьох років (ділюся перевіреними рецептами)

Ось і літо підходить до кінця, а сезон заготівель на зиму в самому розпалі. Більшість господинь вважають за краще запастися на зиму домашніми заготовками, які роблять за різними рецептами, що передається у спадок або почутими від подруг. Навіть роблячи найсмачніші заготовки, іноді хочеться якогось різноманіття.

За цими рецептами готую вже багато років, помідори виходять дуже смачні, а банки чудово зберігаються при кімнатній температурі.

Рецепт №1. Помідори з цибулею на зиму.

Помідори половинками з цибулею і зеленню на зиму – найсмачніший рецепт, помідори виходять дуже ароматні і смачні.

Вони чудово зберігаються в шафі при кімнатній температурі. Спробуйте приготувати пару баночок на пробу і я впевнена, що вони вам сподобаються.

Рецепт на 1 літрову банку:

  • Сіль – 2 ч. л. (без гірки)
  • Цукор – 2 ст. ложки.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Цибуля – 0. 5-1 шт.
  • Чорний перець горошком – 10 -15 шт.
  • Петрушка, базилік – за смаком

Рецепт № 2. Мариновані помідори без оцту і стерилізації.

Мариновані помідори настільки смачні, що можна з’їсти цілу банку за раз!

Помідори виходять ароматні, смачні і чудово зберігаються у шафі при кімнатній температурі.

Рецепт на літрову банку:

  • Суміш перців – 10-15 горошин
  • Гвоздика – 1-2 шт.
  • Лимонна кислота – 1/2 ч. л.

Розсіл на 1 літр води

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Рецепт № 3. Мариновані помідори з перцем.

Мариновані помідори з болгарським перцем – це класика зимових заготовок.

Помідори і болгарський перець виходять дуже смачні, банки зберігаються у шафі при кімнатній температурі.

Рецепт на літрову банку:

  • Хрін – 1 шт.
  • Смородина – 2 шт.
  • Вишня – 3 шт.
  • Кріп парасольку – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Болгарський перець – 1/2 шт.
  • Лимонна кислота – 1/2 ч. л.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Рецепт № 4. Помідори по-корейськи на зиму.

Спробуйте приготувати за цим рецептом, закуска з помідорів виходить з багатим смаком.

Тут є цілий «букет» – солодкувата нотка, кислинка, аромат часнику, пряних трав і всі, хто хоча б раз спробував такі помідори завжди просять рецепт.

Рецепт:

  • Помідори – 2 кг.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Кріп, петрушка, базилік по 1 пучку
  • Часник 1-2 головки
  • Гострий перець за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% – 60 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Рецепт № 5. Томати в томатному соусі.

Томати, приготовлені в томатному соусі (без оцту) на зиму, чудова заготівля! Рекомендую спробувати!

А не менш смачний соус можна використовувати для приготування різних страв: борщів, овочевих рагу, тушкованого м’яса. . В моїй родині цей соус просто п’ють, на смак він дуже схожий на томатний сік.

Рецепт на 4 літрові банки:

  • Вода – 2 л
  • Томатна паста – 1 банка (380 гр. )
  • Сіль – 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 3 ст. л. з гіркою
  • Чорний перець горошком – 20 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Парасолька кропу – 1 великий

Рецепт № 6. Мариновані помідори з оцтом.

Це один з найпростіших рецептів. Впевнена, ви його оціните по достоїнству.

Помідори виходять соковиті, ароматні і неймовірно смачні. Цей рецепт сподобається багатьом господиням, адже по цьому рецепту помідори заготовляються без стерилізації.

РЕЦЕПТ на 3-х літрову банку:

  • Помідори
  • Парасолька кропу -1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Чорний перець горошком – 6-8 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст. л.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Рецепт №7. Овочеве асорті на зиму.

По цьому рецепту овочі виходять дуже смачні, мариновані, огірочки дуже хрусткі, а банки відмінно зберігаються при кімнатній температурі.

Бажано помідори брати маленького розміру, тоді їх більше поміститься в банку.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 75 мл

Рецепт №8. Салат із зелених помідорів на зиму.

Цей салат із зелених помідорів буде чудовою закускою на всю зиму для вас і вашої родини. Готується він дуже просто. А головне, буде відмінним рецептом для тих, у кого не визрівають помідори.

Салат виходить дуже смачний, красивий і в міру гострий. Спробуйте приготувати кілька баночок на пробу.

Рецепт:

  • Помідори – 3 кг
  • Часник – 120 гр.
  • Зелень – петрушка, базилік, кріп.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Духмяний перець – 4 шт.
  • Перець горошком – 15 шт.
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет 9% – 120 мл

В одній зі своїх попередніх публікацій я ділилася Якщо не читали – обов’язково подивіться.