Заготовки на зиму з помідорів: 8 рецептів, які роблю з року в рік на протязі багатьох років (ділюся перевіреними рецептами)
Ось і літо підходить до кінця, а сезон заготівель на зиму в самому розпалі. Більшість господинь вважають за краще запастися на зиму домашніми заготовками, які роблять за різними рецептами, що передається у спадок або почутими від подруг. Навіть роблячи найсмачніші заготовки, іноді хочеться якогось різноманіття.
За цими рецептами готую вже багато років, помідори виходять дуже смачні, а банки чудово зберігаються при кімнатній температурі.
Рецепт №1. Помідори з цибулею на зиму.
Помідори половинками з цибулею і зеленню на зиму – найсмачніший рецепт, помідори виходять дуже ароматні і смачні.
Вони чудово зберігаються в шафі при кімнатній температурі. Спробуйте приготувати пару баночок на пробу і я впевнена, що вони вам сподобаються.
Рецепт на 1 літрову банку:
- Сіль – 2 ч. л. (без гірки)
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Цибуля – 0. 5-1 шт.
- Чорний перець горошком – 10 -15 шт.
- Петрушка, базилік – за смаком
Рецепт № 2. Мариновані помідори без оцту і стерилізації.
Мариновані помідори настільки смачні, що можна з’їсти цілу банку за раз!
Помідори виходять ароматні, смачні і чудово зберігаються у шафі при кімнатній температурі.
Рецепт на літрову банку:
- Суміш перців – 10-15 горошин
- Гвоздика – 1-2 шт.
- Лимонна кислота – 1/2 ч. л.
Розсіл на 1 літр води
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
Рецепт № 3. Мариновані помідори з перцем.
Мариновані помідори з болгарським перцем – це класика зимових заготовок.
Помідори і болгарський перець виходять дуже смачні, банки зберігаються у шафі при кімнатній температурі.
Рецепт на літрову банку:
- Хрін – 1 шт.
- Смородина – 2 шт.
- Вишня – 3 шт.
- Кріп парасольку – 1 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Болгарський перець – 1/2 шт.
- Лимонна кислота – 1/2 ч. л.
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Рецепт № 4. Помідори по-корейськи на зиму.
Спробуйте приготувати за цим рецептом, закуска з помідорів виходить з багатим смаком.
Тут є цілий «букет» – солодкувата нотка, кислинка, аромат часнику, пряних трав і всі, хто хоча б раз спробував такі помідори завжди просять рецепт.
Рецепт:
- Помідори – 2 кг.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Кріп, петрушка, базилік по 1 пучку
- Часник 1-2 головки
- Гострий перець за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет 9% – 60 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Рецепт № 5. Томати в томатному соусі.
Томати, приготовлені в томатному соусі (без оцту) на зиму, чудова заготівля! Рекомендую спробувати!
А не менш смачний соус можна використовувати для приготування різних страв: борщів, овочевих рагу, тушкованого м’яса. . В моїй родині цей соус просто п’ють, на смак він дуже схожий на томатний сік.
Рецепт на 4 літрові банки:
- Вода – 2 л
- Томатна паста – 1 банка (380 гр. )
- Сіль – 2 ст. л. з гіркою
- Цукор – 3 ст. л. з гіркою
- Чорний перець горошком – 20 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Гвоздика – 4 шт.
- Парасолька кропу – 1 великий
Рецепт № 6. Мариновані помідори з оцтом.
Це один з найпростіших рецептів. Впевнена, ви його оціните по достоїнству.
Помідори виходять соковиті, ароматні і неймовірно смачні. Цей рецепт сподобається багатьом господиням, адже по цьому рецепту помідори заготовляються без стерилізації.
РЕЦЕПТ на 3-х літрову банку:
- Помідори
- Парасолька кропу -1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Чорний перець горошком – 6-8 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет – 1 ст. л.
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
Рецепт №7. Овочеве асорті на зиму.
По цьому рецепту овочі виходять дуже смачні, мариновані, огірочки дуже хрусткі, а банки відмінно зберігаються при кімнатній температурі.
Бажано помідори брати маленького розміру, тоді їх більше поміститься в банку.
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 75 мл
Рецепт №8. Салат із зелених помідорів на зиму.
Цей салат із зелених помідорів буде чудовою закускою на всю зиму для вас і вашої родини. Готується він дуже просто. А головне, буде відмінним рецептом для тих, у кого не визрівають помідори.
Салат виходить дуже смачний, красивий і в міру гострий. Спробуйте приготувати кілька баночок на пробу.
Рецепт:
- Помідори – 3 кг
- Часник – 120 гр.
- Зелень – петрушка, базилік, кріп.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Духмяний перець – 4 шт.
- Перець горошком – 15 шт.
- Сіль – 2 столові ложки
- Цукор – 120 гр.
- Оцет 9% – 120 мл
В одній зі своїх попередніх публікацій я ділилася Якщо не читали – обов’язково подивіться.