Простий рецепт холодного борща
Простий рецепт і борщів зелених виручить в жарку погоду, коли хочеться перекусити. Подавати першу страву можна в гарячому і холодному вигляді. Ми розглянемо другий варіант, який ідеальний для літнього періоду. Холодний варіант готується без м’яса. Його заправляють кефіром, класичним йогуртом, квасом або просто заливають кип’яченою водою. В останньому випадку до складу супу обов’язково включається сметана. Холодний борщ вважається «дачної» версією першого страви. Адже його можна приготувати з компонентів, які знайдуться на грядці! Суп готується швидко, а виходить смачним і ароматним. Саме тому його так люблять багато господинь.
Для приготування першої страви нам знадобиться стигла соковита буряк, яку необхідно відварити до готовності. Якщо ви готуєте супчик в домашніх умовах, то коренеплід краще запекти в духовці у фользі. Так він вийде неймовірно ароматним. В результаті чого супчик придбає особливий присмак. Буряк, втім, як і інші компоненти супу, слід натерти на крупній тертці. Важливо, щоб консистенція супчика була ніжною!
Простий рецепт холодного і борщів зелених
Які основні інгредієнти нам потрібні – ми вже розглянули. Залишилося лише визначитися із заправкою. Є маленька хитрість, яка дозволить приготувати її з звичайної кип’яченої води, якщо немає квасу і кефіру. У кип’ячену воду додають лимонний сік або трохи лимонної кислоти. Потім до складу заливки вводять сметану і подрібнену зелень. Так виходить підкислений бульйон, який чудово замінить кефір або квас.
Взагалі холодний борщ вважається неймовірно корисним стравою. Адже він складається з свіжих овочів і зелені. В якості білкового компонента додаються курячі яйця. Яйця розрізають навпіл і викладаються в суп. Борщ містить в собі високу концентрацію мінералів і вітамінів. Він чудово насичує, при цьому дарує заряд бадьорості і підвищує працездатність. Суп ідеальний для підняття настрою і зміцнення імунітету. При бажанні супчик можна доповнити тертим хріном. Вийде дуже смачно! В холодну пору року його можна зварити на насиченому м’ясному бульйоні!
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт. середнього розміру;
- Свіжий огірок – 2 шт. ;
- Зелена цибуля – 1 невеликий пучок;
- Куряче яйце – 2 шт. ;
- Кріп – 1 невеликий пучок;
- Лимонний сік – 2 ст. л. ;
- Сметана – 2 ст. л. ;
- Кип’ячена вода – 1 літр.
Спосіб приготування:
- Буряк слід відварити до готовності, потім охолодити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці;
- Зелень промиваємо під струменем проточної води, дрібно рубаємо гострим ножем. Викладаємо її в тарілку, посипаємо сіллю і акуратно перетираємо столовою ложкою або товкачиком. Нам важливо, щоб виділився сік;
- Яйця відварюємо до стану «круто», а потім очищаємо і розрізаємо вздовж;
- У миску з буряком натираємо огірок, і половину яєць. Залишилися яєчні половинки залишаємо для прикраси супу перед подачею;
- Викладаємо в основу супу подрібнену зелень, додаємо сметану, воду і лимонний сік. Суп перемішуємо і розливаємо по тарілках. У кожну тарілку викладаємо по половинці яйця.