Кулінарія

Простий рецепт холодного борща

Простий рецепт і борщів зелених виручить в жарку погоду, коли хочеться перекусити. Подавати першу страву можна в гарячому і холодному вигляді. Ми розглянемо другий варіант, який ідеальний для літнього періоду. Холодний варіант готується без м’яса. Його заправляють кефіром, класичним йогуртом, квасом або просто заливають кип’яченою водою. В останньому випадку до складу супу обов’язково включається сметана. Холодний борщ вважається «дачної» версією першого страви. Адже його можна приготувати з компонентів, які знайдуться на грядці! Суп готується швидко, а виходить смачним і ароматним. Саме тому його так люблять багато господинь.

Для приготування першої страви нам знадобиться стигла соковита буряк, яку необхідно відварити до готовності. Якщо ви готуєте супчик в домашніх умовах, то коренеплід краще запекти в духовці у фользі. Так він вийде неймовірно ароматним. В результаті чого супчик придбає особливий присмак. Буряк, втім, як і інші компоненти супу, слід натерти на крупній тертці. Важливо, щоб консистенція супчика була ніжною!

Простий рецепт холодного і борщів зелених

Які основні інгредієнти нам потрібні – ми вже розглянули. Залишилося лише визначитися із заправкою. Є маленька хитрість, яка дозволить приготувати її з звичайної кип’яченої води, якщо немає квасу і кефіру. У кип’ячену воду додають лимонний сік або трохи лимонної кислоти. Потім до складу заливки вводять сметану і подрібнену зелень. Так виходить підкислений бульйон, який чудово замінить кефір або квас.

Взагалі холодний борщ вважається неймовірно корисним стравою. Адже він складається з свіжих овочів і зелені. В якості білкового компонента додаються курячі яйця. Яйця розрізають навпіл і викладаються в суп. Борщ містить в собі високу концентрацію мінералів і вітамінів. Він чудово насичує, при цьому дарує заряд бадьорості і підвищує працездатність. Суп ідеальний для підняття настрою і зміцнення імунітету. При бажанні супчик можна доповнити тертим хріном. Вийде дуже смачно! В холодну пору року його можна зварити на насиченому м’ясному бульйоні!

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт. середнього розміру;
  • Свіжий огірок – 2 шт. ;
  • Зелена цибуля – 1 невеликий пучок;
  • Куряче яйце – 2 шт. ;
  • Кріп – 1 невеликий пучок;
  • Лимонний сік – 2 ст. л. ;
  • Сметана – 2 ст. л. ;
  • Кип’ячена вода – 1 літр.

Спосіб приготування:

  1. Буряк слід відварити до готовності, потім охолодити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці;
  2. Зелень промиваємо під струменем проточної води, дрібно рубаємо гострим ножем. Викладаємо її в тарілку, посипаємо сіллю і акуратно перетираємо столовою ложкою або товкачиком. Нам важливо, щоб виділився сік;
  3. Яйця відварюємо до стану «круто», а потім очищаємо і розрізаємо вздовж;
  4. У миску з буряком натираємо огірок, і половину яєць. Залишилися яєчні половинки залишаємо для прикраси супу перед подачею;
  5. Викладаємо в основу супу подрібнену зелень, додаємо сметану, воду і лимонний сік. Суп перемішуємо і розливаємо по тарілках. У кожну тарілку викладаємо по половинці яйця.