Кулінарія

Листковий салат з куркою

Постій і ситний салат з відварною м’ясом курки.

Рецепт

  • М’ясо курчати – 1 кг.
  • Цибуля – 3 шт
  • Морква – 3 шт
  • Картопля – 10 шт
  • Сир – 200 р.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце куряче – 10 шт.
  • Майонез – 300 р.

Для маринування лука

  • Гаряча вода (окріп) – 250 мл
  • Цукор – 2 год л
  • Сіль – 1 год л
  • Оцет 9% – 5 ст. л.

Приготування

  1. Картоплю і моркву очистити і відварити.
  2. М’ясо курки відварити (ми використовуємо м’ясо, після варіння для бульйону на суп).
  3. Куряче яйце відварити (варимо 10 хвилин після закипання води). Відварене яйце очистити від шкаралупи.
  4. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  5. В невелику чашку перекласти цибулю. Додати 2 ч. л. цукру і 1 ч. л. солі. Додати оцет – 5 ст. л. і залити окропом. Залишити маринуватися на 10 хвилин. Злити маринад.

Збірка салату

1 шар – відварна картопля натерти на крупну тертку. Посолити і поперчити за смаком.

Стягнути шар картоплі майонезом.

2 шар – натерти сир на крупній тертці

3 шар – М’ясо нарізати невеликими кубиками.

Викласти м’ясо рівномірним шаром.

Стягнути шар з м’ясо майонезом.

4 шар – викласти мариновану цибулю.

5 шар – відварну моркву натерти на крупну тертку.

Стягнути шар моркви майонезом

6 шар – відварене куряче яйце натерти на крупну тертку. Розподілити рівномірним шаром.

Салат прибрати на пару годин в холодильник для просочення .

Салат з куркою готовий!