Готую ніжні і вершкові котлети. Простий рецепт смачної страви
Рецептів котлет я знаю дуже багато, але цей – мій улюблений. Є деякі хитрощі в приготуванні і інгредієнтах. Зараз я вам все розповім.
- Для рецепту беру 500 грам свинячого фаршу. Можете брати будь-по своєму смаку. Також буду використовувати 10% вершки, приблизно 200 мл
- Крім вершків і фаршу потрібен ще батон (5-6 шматочків). Відрізаємо скоринку.
- Потім відправляємо в глибоку миску і заливаємо вершками. Чекаємо поки хліб стане м’яким.
- Потім віджимаємо і зливаємо зайву вологу.
- Додаємо пару столових ложок сметани.
- Розбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо всю масу.
- Потім додаємо фарш і ще раз все ретельно перемішуємо.
- Даємо постояти фаршу хвилин 5-10.
- Потім висипаємо в плоску тарілку панірувальні сухарі.
- Акуратно формуємо котлети (фарш дуже ніжний) і паніруємо в сухарях.
- Викладаємо на розігріту сковороду і готуємо приблизно по 7 хвилин з кожного боку.
- Доводимо до рум’яної скоринки.
- Потім додаємо склянку води і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні ще хвилин 10.
- Завдяки гасіння котлети повністю приготуються і напитаются вологою (не будуть сухі).
Виходить дуже смачне блюдо. Рекомендую подавати з картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Інгредієнти
- Фарш свинячий – 500 грам
- Батон – 5 скибочок
- Вершки – 200 мл
- Сметана – 3 ст. ложки
- Яйце – 1 шт
- Панірувальні сухарі
- Сіль і спеції за смаком