Ніколи так раніше не готувала курку. Але після того, як спробувала в абхазії зрозуміла, що абхазький спосіб один з кращих
І на святковий стіл згодиться, і як перше блюдо, і як друга. Ділюся з вами рецептом приготування курки по-абхазьки і рекомендую спробувати зробити хоча б раз. Впевнена, що цей спосіб стане одним з ваших улюблених.
От за що я люблю подорожі, так це за те, що можна познайомитися з новими стравами.
Спробувала в Абхазії курку по-абхазьки і зрозуміла, що це блюдо тепер стане одним з моїх улюблених. Абхазія – дивовижна країна і кухня у них така ж цікава. Не даремно у них так багато довгожителів. Не інакше використання правильних продуктів і способів приготування наклали свій відбиток. А ще шикарні природні умови для вирощування компонентів для приправ і спецій.
Ну, а тепер, друзі, сам рецепт приготування курки.
Я взяла невелику курку розміром 800 грам. Курка – молода, але не жирна. Причому, це не бройлер, а звичайна курка, вірніше це півник був.
А півники вони такі жваві, але не дуже м’ясні. Тому,коли їх просто готуєш вони трохи сухуваті, а за цим рецептом виходять соковитими і смачними.
Отже, приступаємо
1. Курочку або півника миємо й розрізаємо на порційні шматочки.
2. Потім опускаємо її в воду і варимо. Поки птах вариться, робимо наступне.
3. Нарізаємо головку цибулі. Перемелюємо двісті грам волоського горіха, попередньо очищаючи від перегородок.
4. Ріжемо невеликий пучок кінзи. У мене було небагато, але що було, то було.
5. Потім натираємо чотири зубчики часнику.
6. Як тільки курка буде готова, виймаємо її з бульйону. Беремо каструлю з товстим дном, розтоплюємо в ній шматочок масла, кладемо шматочки курки і посипаємо цибулею.
Трохи обсмажуємо помішуючи, але не закриваємо кришкою.
7. А тим часом готуємо соус. Наливаємо в підходящу посуд бульйон і відправляємо до нього горіхи, часник, кінзу і ложку абхазької аджики.
Якщо її немає не страшно – замінюємо хмелі -сунелі. У мене горіхова зелена аджика, яку я купувала в Абхазії, я додала її.
У кількості аджики орієнтуйтеся по смаку.
Ось який гарний горіховий соус у мене вийшов.
8. Потім виливаємо в каструлю з птахом соус, добре перемішуємо і варимо ще 10-15 хвилин. І в кінці можна додати гранатовий сік. Але якщо його немає, то можна знайти заміну. Я додала трохи розсолу від квашеної капусти.
І все смачне блюдо з куркою по-абхазьки готово. А називається воно курка під горіховим соусом.
Що мені сподобалося це блюдо? Тим, що його можна використовувати і як перше – побільше бульйону і картопельки і на вашому столі з’явиться повноцінний обід. .
А можна додати гарнір – гречку або макарони, додати до них шматочки курки і щедро полити соусом.
Все – ви фанат курки по-абхазьки.
Інгредієнти для приготування курки по-абхазьки під горіховим соусом:
-курка – один кілограм
-масло вершкове – 50 грам
-горіхи 200-250 грам
-бульйон курячий – три склянки
-часник – 4-5 зубчиків
-цибуля – одна велика головка
-кінза – пучок
-абхазька аджика, кавказька або хмелі-сунелі
-гранатовий сік – 50-100 грам за смаком
-сіль за смаком
Мені цей спосіб приготування дуже сподобався, як і сама абхазька кухня. Наявність приправ, зелені, горіхів, часнику додадуть будь-якому блюду свій неповторний смак. Цей рецепт цілком можна розглядати як новорічний рецепт.
Тому рекомендую активно використовувати ці продукти при приготуванні, якщо звичайно немає протипоказань при вживанні того чи іншого продукту.