Город

Топ зимостійких сортів абрикос

Абрикос перестав бути рідкісною культурою і продовжує впевнено просуватися далі на північ. Пропонуємо познайомитися з кращими зимостійкими сортами, які адаптовані до суворого клімату і в будь-яких умовах приносять смачні плоди.

Нагадуємо, їх саджанці доступні для замовлення в нашому інтернет-магазині. Перейдіть в каталог та оформляйте покупки з доставкою у всі регіони нашої країни.

Цей новий сорт незмінно викликає захоплення:

  • самоплідний – не потребує запилювачів;
  • середньоранній – урожай готовий до прибирання в кінці липня – початку серпня;
  • зимостійкий – витримує зниження температури до -30°C;
  • імунний – стійкий до поширених хвороб;
  • невибагливий – невибагливий до грунтів та догляду;
  • великоплідний абрикоси важать близько 65 р.

До переліку переваг можна додати чудовий смак – дегустаційна оцінка 4,5 балів з 5 можливих. Дерева плодоносять протягом 25-30 років, щорічно приносять по 20-25 кг першокласних абрикосів.

Дивно витривалий сорт – не боїться спеки і посухи, морози до -30°C і поворотних заморозків до -1. . . -3°C. Але головна родзинка абрикоса Лель – відмінний смак невеликих (18-20 г) плодів, які дегустатори оцінили на максимальні 5 балів. М’якоть ароматна, солодка, соковита, з оптимальним балансом цукрів і кислот.

Сорт ранньостиглий, самоплодовий, стриманої сили росту, не схильний до перевантаження плодами. Врожайність становить близько 20 кг з рослини.

З цим самоплідних сортом ви будете позбавлені від однієї з головних причин загибелі дерев у регіонах зі сніговими зимами і відлигами, оскільки він стійкий до подопреванию кори. А ще до посух і морозів – просто знахідка для середньої смуги, Уралу і Сибіру.

У серпні ви отримаєте апетитно-рум’яні плоди масою 20-30 г багатого кисло-солодкого смаку з квітковими нотками. Їх можна їсти свіжими і перетворювати в приголомшливі компоти, варення, мармелади та джеми.

Один з найбільш морозостійких сортів – ні деревині, ні цвєтковим нирках нестрашні морози до -38°C. Крім цього, Вікінг відрізняється високими показниками жаро – та посухостійкості, володіє міцним імунітетом до хвороб і шкідників, зав’язує плоди навіть при відсутності запилювачів.

У другій половині серпня готові до прибирання середнього розміру (30-35 г) плоди з соковитою м’якоттю гармонійного кисло-солодкого смаку. Важливо не пропустити терміни – перезрілі абрикоси схильні обсипатися з дерев.

Зимостійкий (до -35°C), самоплодовий, з імунітетом до моніліозу і бактеріального раку кісточкових абрикос Мелітопольський ранній вже на початку липня готовий порадувати значного розміру (35-60 р) плодами з ароматною медово-винно-солодкою м’якоттю дуже ніжної консистенції, без грубих волокон і крупинок.

Зняті до повного визрівання фрукти добре переносять транспортування. Після дозаривания вони стають такими ж, як тільки що зняті з гілок.

Цей середньостиглий сорт пройшов численні випробування непростим уральським кліматом і зарекомендував себе виключно з позитивного боку. Він гідно витримує не тільки тріскучі зимові морози, але і поворотні заморозки до -3°C. Уралець успішно росте на різних ґрунтах, не пошкоджується коккомікозом, клястероспоріозом і поширеними шкідниками.

Самі абрикоси невеликі – 18-20 м, зі збалансованим вмістом цукрів і кислот. Дегустаційна оцінка – 4,7 балів.

А вам вдається отримувати хороші врожаї абрикосів? Розкажіть в коментарях, який з цих сортів хотіли б бачити у своєму саду.